Santamäen koululle on asennettu esteetön keinu

ke maalisk. 27 14:37:00 2024

Santamäen koululle on asennettu muutama viikko sitten esteetön, inklusiivinen keinuistuin, joka on saanut paljon hyvää palautetta. Keinuistuimen malli on uudistunut ja on ensimmäinen turvakaarimallinen istuin Kempeleessä. Käyttäjien palautteesta ja toiveista tiedämme, että keinuminen on joka leikkipuistossa kestosuosikki.

Lapset voivat keinua yksin tai kavereiden kanssa pitkiäkin aikoja ja viettää näin aikaa ulkona liikunnan parissa. Keinumisen myötä vahvistuu lapsen tasapaino sekä käsi-, jalka ja keskivartalon lihakset. Keinuminen myös rauhoittaa lasta.

Santamäelle asennettu keinuistuin on ”huvipuistomallinen”, jossa lapsi istuu lukittavan turvakaaren takana. Lukitus on helppokäyttöinen ja lapset voivat myös itse käyttää lukitusta vaivatta. Istuimen takana on kumikaaret puskurina lisäämässä turvallisuutta ja vaimentamassa iskua, jos keinu osuu esim. keinun takana olevaan lapseen. Keinun asentaminen lisää tasavertaisuutta käyttäjille ja antaa mahdollisuuden kokea keinumisen iloa myös niille lapsille, joilla on haasteita käyttää lauta- tai hämähäkkikeinua. Inklusiivistä keinuistuinta voi käyttää esim. pyörätuolia käyttävä lapsi. Esteetön keinu on kaikkien käytössä.

Istuimen ergonominen muotoilu takaa turvallisen ja mukavan istuma-asennon ja keinumisliike on hyvin tasainen. Käykää tutustumassa Santamäen koulun pihalla olevaan uutuuteen!

Keinu on Kompanin valmistama ja valmistuksessa on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja, mm. kierrätettyä merijätettä.

Lisätietoa