Tapahtumat

2.6., 4.6., 9.6., 16.6. ja 18.6. klo 9.15 Kevyttä aamujumppaa museon pihapiirissä. Järjestäjänä Kempeleen liikuntapalvelut, ohjaajana Minna Lammassaari.

10. - 12.6. klo 9-10 Vanhan ajan viikko. Vanhan ajan viikko tänä kesänä vain striimattuna netissä 10. - 12.6. klo 9-10 yhteistyössä Rantalakeuden kanssa. Striimaus katsottavissa Rantalakeuden verkkolehdessä www.rantalakeus.fi. Tallenteet ovat nähtävillä myös lähetyksen jälkeen.

Vanhan ajan viikon ohjelma:

Ke 10.06. klo 9-10 livestriimattuna Runoja ja musiikkia

Esiintyjinä Tuula Väyrynen, Rita Kumpulainen, Riitta Polvi-Karjalainen, Unto Karjalainen sekä Kerttu Mömmö.

Neljän kempeleläisnaisen runoryhmä Lyyrat esittää vanhan ajan viikon striimauksessa omien runojensa lisäksi rakastettujen suomalaisrunoilijoiden lyriikkaa. Tarjottimella on muun muassa Saima Harmajaa, Uuno Kailasta, Katri Valaa, Eino Leinoa, Kaarlo Sarkiaa. Luvassa on myös yllätysnumero.

Runotuokiossa esiintyvät Kerttu Mömmö, Tuula Väyrynen, Riitta Polvi-Karjalainen ja Rita Magga-Kumpulainen. Runoryhmä esiintyy nyt ensimmäistä kertaa nimellä Lyyrat.

Tunnin mittaista striimausta maustaa kempeleläisduo Ritunski. Aviopari Unto Karjalainen, harmonikka, ja Riitta Polvi-Karjalainen, viulu, tuovat vanhan ajan viikolla muun muassa Oskar Merikannon, E. Melartinin ja P. Tsaikovskin musiikkia.

Ke 10.6. 13.00 Vanhan ajan kinkerit livestriimattuna sekä paikan päällä max. 50 hengelle

Kinkeriväen kanssa käydään läpi mm. neljättä käskyä. Luvassa on myös pappi-Kallen jakelemia aforismeja.
Kinkerit vetää Teemu Riihimäki. Tapahtuman lopuksi tarjoillaan museon pihassa kinkerikahvit.

To 11.06. klo 9-10 livestriimattuna luudantekoa ja autoilua

Timo ja Taisto Mikkonen näyttävät luudanteon mallia sekä muistelevat luutatehtailua. Matti Ervasti puolestaan esittelee vuoden -37 juniori Fordia.

Pe 12.06. klo 9-10 livestriimattuna Ohjeita pajupillin ja äppi-nuken tekoon

Aluksi Pentti Pylvänäinen ja Timo Paakki turinoivat ja valmistavat pajupillejä. Lopuksi Helena Junnonaho antaa ohjeita räsynuken tekoon.

24.6. klo 12 Museon yhteislaulut. Järjestäjänä Hanuripartio. Tervetuloa laulamaan!

1.7., 15.7. ja 29.7. klo 10 Museon aamuhartaudet. Seurakunta järjestää aamuhartaudet museon pihassa turvavälit huomioiden.

2.7. klo 18 Museoklubi: MAJA

MAJA on suomenkielinen folk-duo, jossa soittavat ja laulavat laulaja-lauluntekijät Julia Vornanen ja Marko Siekkinen. MAJA soittaa omaa suomenkielistä musiikkia. Keikoilla kuullaan biisejä myös molempien artistien omilta levyiltä. MAJAn musiikissa pääosassa on kaksiääninen harmoninen laulu. Biisejä säestää kitara ja koskettimet, kokonaisuutta täydentää myös banjo ja erilaiset rytmisoittimet.

https://www.facebook.com/majaduo/

8.7. klo 12 Museon yhteislaulut. Järjestäjänä Hanuripartio. Tervetuloa laulamaan!

10.7. klo 10 Teatteri Tie esittää: Kettu ja Korppi ja muita opettavaisia tarinoita Aisopoksen tapaan. Esitys on suunnattu yli 5-vuotiaille ja kestää väliaikoineen n. 1h. Rooleissa Tanja Huuskonen. Sateisella säällä esitys pidetään museon navetassa.

23.7. klo 18 Museoklubi: Väisänen.

8.8. klo 11 ja 13 Nuojuan Teatteripaja esittää: Maatila lomailee.

Martta ja Hösselström ovat menneet naimisiin ja tuore aviopari lähtee häämatkalle Pöytyälle. Maatilan eläimet ovat innoissaan, sillä heille on tulossa lomittaja, joka varmasti järjestää eläimillekin kunnon loman! Lomittajalla on kuitenkin kokolailla erilainen näkökanta siitä, kuinka asiat tulee hoitaa. Esitys kestää n. 30min. ja sopii kaikenikäisille. Vapaa pääsy! Vapaaliput ennakkovarauksessa museolta ja kirjastosta (max. 80 henkeä / esitys).

Kaikkiin museon tapahtumiin on vapaa pääsy!

Lisätietoa

Tapahtumakalenteri

Yhteystiedot

Kirjasto- ja kulttuurijohtaja Anne Toppari
p. 050 463 6457
anne.toppari(at)kempele.fi