Ajankohtaista

 

Sivistys- ja hyvinvointijohtajan tiedote 30.4.2020

Kempeleen kunnan linjaukset etäopetuksesta, oppimisen tuesta ja opiskeluhuollosta poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen aikana keväällä 2020

Sivistys- ja hyvinvointijohtajan tiedote 31.3.2020

Tiedote koronavirusepidemiasta 31.3.2020 klo 14.30

Tiedote koronavirusepidemiasta 25.3.2020 klo 11

Infektio-oireisia lapsia ei kouluun

Koronaviruksen esiintyvyyden nopea nousu Pohjoismaissa ja Etelä-Suomen alueella alkuviikosta ennustaa koronavirustapausten lisääntyvän myös Oulun alueella lähiaikoina. Tämän vuoksi suositellaan, että infektio-oireiset lapset eivät mene kouluun. Tämä koskee lapsia, joilla on lieviäkin oireita, kuten nuhaa, yskää tai kurkkukipua. Vaikka nykytiedon mukaan lapsilla ja nuorilla uuden koronaviruksen aiheuttamaa tautia on todettu vähän ja oireet tällä potilasryhmällä ovat olleet lieviä, on tärkeää vähentää riskiä, että koronavirustartunnat leviäisivät kouluissa. Tällä suojellaan myös henkilökuntaa.

Perusopetus koronavirusepidemian aikana

Valtioneuvosto muutti 20.3. perusopetusta koskevaa asetusta. Maanantaista 23.3. lähtien kaikki peruskoulun 1.-3. luokkien oppilaat saavat tarvittaessa lähiopetusta. Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös 1.-3. -luokkalaisille suositellaan vahvasti etäopetusta. Linjausta päädyttiin tarkentamaan, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä ja vaihtelevia tulkintoja perusopetuksen järjestäjissä. Muutoksella lisätään oppilaiden yhdenvertaista oikeutta saada tarvittaessa perusopetuslain mukaista lähiopetusta. Perusopetuksen oppilaille neljännestä vuosiluokasta kymmenenteen opetus järjestetään etäopetuksena ja poikkeuksellisin opetusjärjestelyin lähiopetuksen sijaan.

Lähiopetuspäivät niiden 1.-3. luokkien ja erityisen tuen oppilaiden osalta, jotka on ilmoitettu kouluun tuleviksi:

  • Lähiopetus järjestetään oppilaan omalla koululla
  • Maanantaista 23.3. lähtien opetus järjestetään klo 9-13 välisenä aikana
  • Kouluilla lähiopetukseen osallistuville oppilaille järjestetään kouluruokailu.

Korvaavan etäopetuksen ohjenuoria 1.-9. luokilla:

Huoltajan tehtävät

  • Velvollisuus merkitä Wilmaan, mikäli oppilas on niin kipeä, että ei kykene suoriutumaan tehtävistään.
  • Huollettavansa/lapsensa opiskelun etenemisen seuraaminen päivittäin.
  • Wilmalla tai puhelimitse matalalla kynnyksellä yhteydenotto opettajiin varsinkin etäopetuksen alkuvaiheessa, jotta opiskelu saadaan hyvin käyntiin.

Oppilaan tehtävät

  • Vastuu seurata Wilmaa.
  • Huom! Viestin lukematta jättäminen päivän aikana on signaali kouluun, ettei tehtäviä ole yritetty tehdä. Tästä seuraa tuntimerkintä vaaleansinisellä kyseisen oppitunnin kohdalle, mikä otetaan huomioon kevään arvioinneissa.
  • Tehdä opettajan antamat tehtävät.
  • Olla yhteydessä opettajaan matalalla kynnyksellä Wilmalla, puhelimitse tai opettajan kanssa sovitulla tavalla oppituntien aikana.

Ohjeita oppilaille poikkeusajan työskentelyyn

1. Tee samat aamurutiinit kuin normaalina koulupäivänä. Syö hyvä aamupala, vaihda yöasu päivävaatteisiin ja tee pieni liikuntahetki - kävele vaikka kortteli ympäri. Kehosi on tottunut siihen, että liikut koulumatkoilla aamuisin ja iltapäivällä!

2. Pidä taukoja! Et työskentele koulussakaan 7 tuntia putkeen, pidä välitunteja. Olet tottunut tiettyyn ateriarytmiin. Syö luonaasi ja välipaloja, jotta jaksat.

3. Tulet tekemään enemmän töitä tietokoneella. Muista ottaa muutama taukojumppa päivän mittaan, jotta niska-hartiaseutu pysyy kunnossa. Jumppakissan ohjeet: www.bit.ly/jumppakissaohje

4. Et ole lomalla! Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella. Onneksi oppiminen ei ole paikkaan sidottua. Oppiminen vaatii kuitenkin omaa aktiivista työtä. Sinun tulee ottaa vastuuta omasta oppimisestasi, että hommat tulevat tehtyä sovitusti. Tee itsellesi opiskeluaikataulu ja noudata sitä. Opiskelutekniikat korostuvat itsenäisemmin opiskeltaessa, katso täältä lisävinkkejä: www.bit.ly/opiskeluvinkkejä

5. Ole aktiivinen! Opettajat ovat myös töissä eli tukemassa sinua oppimisessasi vaikka ovatkin etänä niinkuin sinä. Muista pyytää apua jos et ymmärrä jotain tai jokin on epäselvää!

Opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalvelut

Opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalvelut ovat käytettävissä koronavirusepidemian aikana. Oppilaat ja opiskelijat, heidän läheisensä sekä opetushenkilöstö voivat olla yhteydessä kuraattoriin ja psykologiin tavalliseen tapaan joko puhelimitse tai Wilma-viestin välityksellä. 

Lisätietoa

Ajankohtaista

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa

Koulu alkaa keskiviikkona 12.8.2020.

Wilma-tunnukset

Wilma-tunnuksia käytetään kodin ja koulun yhteydenpidossa koko perusopetuksen ajan. Tunnuksia käytetään jo kevään aikana aamu- ja iltapäivätoimintaan hakemisessa ja muussa tiedottamisessa.

Jos huoltaja ei ole saanut Wilma-tunnuksia, otathan yhteyttä koulun kansliaan.

· Ketolanperän koulu 050 463 6483

· Kirkonkylän koulu 050 316 9598

· Linnakankaan koulu 050 316 9488

· Santamäen koulu 050 463 6483

· Ylikylän koulu 050 316 9584