Leikkipuistot

Kempeleessä on asemakaava-alueella kattava leikkipuistoverkosto, yhteensä noin 30 leikkipuistoa. Viime vuosina on valmistunut yksi leikkipuisto; joko kunnostus- tai uudiskohde. Uudet leikkipuistot rakentuvat pääosin kasvaville asuinalueille Linnakankaalle ja Metsärinteelle. Leikkipuistoverkostoa täydentävät koulujen pihat, joita voi asianmukaisesti käyttää iltaisin ja koulujen loma-aikoina.

Leikkipuistossa on välineitä sekä taaperoille että kouluikäisille. Keskusleikkivälineet, monet kiipeilytelineet ja voimakasta liikettä sisältävät laitteet ovat usein vaikeapääsyisiä ja tarkoitettu isommille lapsille. Leikkivälineet, joihin pieni lapsi pääsee kiipeämään ilman avustusta, ovat turvallisia. Pyöräilykypärä tulee ottaa leikkien ajaksi pois, ja muistathan ettei järjestyslain mukaan koiraa saa tuoda lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle.

Talvella leikkivälineiden pinnat voivat olla liukkaita ja turva-alustat kovia. Tämä tulee huomioida käytössä ja noudattaa sääolosuhteiden mukaista varovaisuutta. Talvella leikkipuistoissa pidetään liittymiä auki ja niitä hiekoitetaan, jotta lastenvaunuilla pääsee puistoon. Liukumäkien alastuloihin syntyy helposti kuoppa ja portaisiin kertyy lunta ja niitä pyritään poistamaan talven aikana. Osassa leikkipuistoja on pieniä maamäkiä pulkkailuun, ja muutamaan leikkipuistoon ajetaan lumitilanteen salliessa pienille tarkoitettu latu tai tampattu polku, katso kartta.

Leikkipuistojen roska-astiat tyhjennetään säännöllisesti ympärivuoden ja turvatarkastuksia tehdään noin kolmen kuukauden välein. Mikäli huomaat puutteita leikkipaikalla, ilmoitathan niistä.

Lisätietoa

Ajankohtaista

Yhteystiedot

Kunnanpuutarhuri
Sari Palo
etunimi.sukunimi@kempele.fi
044 497 2512

Kunnallistekniikan työnjohtaja
Paula Taskila
etunimi.sukunimi@kempele.fi
050 3169 669

Leikkipuistoverkoston käyttäjäkokemuksia

Taajamametsien hoitotoimenpiteet

Vuonna 2020 taajamametsänhoitotoimenpiteitä tehdään Ollakka-Santamäki-Sarkkiranta alueella. Kartoissa on keltaisella merkitty alueet, joilta metsuri väljentää puustoa ja poistaa sairaat sekä vioittuneet puut. Karttaan on merkitty sinisillä ympyröillä puutavaran varastointipaikat ja lisäksi vihreillä ympyröillä tulevat sähkömuuntamot. 

Asukkaita pyydetään siirtämään mahdollisesti kunnan alueella olevat tavarat omalle tontille. Metsätöiden arvioitu päättymisajankohta on vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lisätietoja kunnanpuutarhuri Sari Palo 044 497 2512 tai sähköpostilla sari.palo@kempele.fi.

Kartta taajamametsän hoitotyöt Ollakka

Kartta taajamametsän hoitotyöt Santamäki

Kartta taajamametsän hoitotyöt Sarkkiranta itäosa

Kartta taajamametsän hoitotyöt Sarkkiranta länsiosa