Yleistä

Kempeleen lukio on Unesco-koulu. Käsittelemme koulussamme aiheita, jotka ohjaavat vastuuseen maailmanlaajuisesta hyvinvoinnista, mikä tulee esiin muun muassa kummilapsitoiminnassa ja avustuskohteissa. Näkyvin tapahtuma on vuosittaiset kansainvälisyysviikkomme, joihin koko koulu osallistuu aktiivisesti. Vaihtuvat teemat ja yhteistyökumppanit tuovat lukioomme tieteen ja taiteen ja politiikan huippuja eri puolelta Suomea ja maailmaa. Tänä lukuvuotena teemana on Suomi maailmalla, maailma Suomessa.

Koulumme tarjoaa laajan valikoiman kursseja, joiden joukossa on runsaasti tuki- ja kertauskursseja niin koulun aloitus- kuin päättövaiheeseenkin. Lukiodiplomin voi suorittaa kuvataiteessa, liikunnassa ja musiikissa. Käytännön kielitaitoa tukee ulkomaalaisten nuorten vetämä Global.me-kurssi. Koulun kamarikuoro puolestaan kerää yhteen laulun taitajia.

Korostamme toiminnassamme ajatusta, että sivistys kasvaa ymmärtämisestä. Painotamme niin ikään yhteisöllisyyttä. Kempeleen lukion kannustava henki luo opiskelijoille oppimista edistävän työilmapiirin. Opettajakunta on innostunutta ja välitöntä ja päivittää jatkuvasti ammattitaitoaan. Henkilökohtaisen opinto-ohjauksen lisäksi opiskelijoiden käytössä on myös erityisopettajan, koulukuraattorin ja koulupsykologin palvelut. Tukiopetusta on tarjolla aina tarvittaessa.

Koulussamme on opiskelijoita Kempeleestä, Limingasta, Lumijoelta, Oulusta ja Tyrnävältä. Noin 390 nuoren oppilaitos on kooltaan toimiva, ja kurssitarjonta on monipuolinen. Myös opetusryhmät ovat inhimillisen kokoisia. Kempeleen lukiossa on ajanmukaisesti varustellut opetustilat, ja koulurakennuksessa sijaitsee opiskelukirjasto Tietotori. Samassa pihapiirissä on myös Kempelehalli monipuolisine liikuntamahdollisuuksineen.

Lisätietoa

Yhteystiedot

Koulutie 4B
90440 Kempele
Kanslian puh. 050 316 9593

Henkilökunnan yhteystiedot

Kansainvälisyys

     

Yleistä

Tämän vuoden teema

Aiempien vuosien teemoja

Linkkejä