Osuuskauppa Arina ostaa tontin Kempeleen Zeniitistä

ma marrask. 13 17:40:00 2023

Kempeleen kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 13.11 tonttikaupan, jonka mukaan Arina rakentaa Zeniittiin S-Marketin. Uuden kaupan on tarkoitus valmistua kesällä 2026.

Kempeleen kunta haki keväällä 2023 kiinnostuneita toimijoita Zeniitin kärkitontille, joka sijoittuu välittömästi Ouluntullin ramppien juureen. Neuvottelujen pohjalta kunta päätti myydä reilun hehtaarin kokoisen alueen Osuuskauppa Arinalle. Tontille rakennetaan S-Market sekä liikenne-energia-asema. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa siten, että toiminnot päästään avaamaan elokuussa 2026.

Kuva: alustava luonnos kauppapaikasta.


”Zeniitin kauppapaikka sijoittuu erinomaisten liikenneyhteyksien varteen ja tulee palvelemaan sekä alueen kasvavaa asukaskuntaa että ohikulkuliikennettä. Zeniitin kehittyessä paikallisten asiakasomistajien lisäksi myös alueen matkailijat tulevat olemaan kaupan tärkeä asiakaskunta", kertoo Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Kuva: kaupan sijainti opaskartalla.


Ennen kaupan avaamista kunta rakentaa alueen tiestön loppuun. Samalla kunta investoi vahvasti myös muualla Zeniitissä.


”Zeniitin matkailualue tulee olemaan seuraavan 10 vuoden ajan yksi kunnan tärkeimmistä investointikohteista. Kunta rakentaa alueelle perusinfran ja yritykset investoivat varsinaiset toiminnot alueelle. Arinan investointi on tärkeä avaus Ouluntullin puoleiselle yritysalueelle ja se on tärkeä palanen koko Zeniitin palvelukokonaisuudelle. Arinan tontin vieressä on vielä tontteja vapaana, ja ne soveltuvat erityisesti matkailua tukevalle kaupalle”, kommentoi kunnanjohtaja Tuomas Lohi.

Lisätietoa