Johtoryhmän blogi: hallintojohtajan testamentti

ma kesäk. 10 10:21:00 2024

Aloitin hallintojohtajan tehtävässä vuoden 2022 tammikuussa, joten palvelusta Kempeleen kunnassa on kertynyt hieman vajaat kaksi ja puoli vuotta. Kesälomien jälkeen siirryn toisen organisaation palvelukseen, joten tämä blogikirjoitus jää viimeisekseni.

Virkaurani Kempeleen palveluksessa jäi suhteellisen lyhyeksi, mutta sen varrelle osui monta sellaista asiaa, mistä jää vahva muistijälki. Kirkonkylätalo valmistui, Kempeleeseen tuli tivoli ja kesäteatteri, äänestettiin uusi eduskunta, uusi presidentti ja vielä uusi europarlamenttikin kesäkuussa, vain muutamia mainitakseni. Yksi asia, jonka olisin vielä halunnut valmiina nähdä, on uusi Kempeletalo, mutta tuon ilon joudun jättämään seuraajalleni. Mutta koska tehtäväni jatkuvat edelleen kuntasektorilla, niin eiköhän Kempeletalo tule nähtyä ennen pitkää matkan varrella.

Jätän Kempeleen tehtävät kuntien kannalta epävarmassa tilanteessa. Kempele tulee kohtamaan lähitulevaisuudessa samat haasteet kuin muutkin kunnat. Haasteet liittyvät ennen kaikkea kuntatalouteen, joka on erittäin epävarmalla pohjalla. Kempele kuitenkin kohtaa haasteet paremmista lähtökohdista kuin suuri osa muista Suomen kunnista, koska Kempeleessä kunnan talous ei ole jo valmiiksi alijäämäinen. Hyvien taloudellisten lähtökohtien lisäksi Kempele kehittyy koko ajan. Kunnan kehittymiskyky auttaa sopeutumaan taloudellisen epävarmuuden aikana, koska sen avulla kunnassa syntyy monenlaisia mahdollisuuksia. On aivan eri asia kohdata vaikeat taloudelliset ajat kohisten kehittyvässä kunnassa kuin taistellessa näivettymistä vastaan.

Kempeleellä menee hyvin nyt ja tulevaisuudessa. Zeniitin ja Zatelliitin alueet kehittyvät, työpaikat lisääntyvät ja yritysympäristö näyttää muutoinkin vireältä. Kouluihin, päiväkoteihin ja liikuntapaikkoihin investoidaan, jotta Kempele olisi tulevaisuudessakin lapsiperheille hyvä paikkaa asua ja harrastaa. Mitä ikinä tulevaisuus tuokaan tullessaan, uskon että Kempeleelle käy hyvin.

 

Toni Saranpää
Hallintojohtaja

Lisätietoa