Johtoryhmän blogi: elinvoimajohtaja - Zeniitti on pala taivasta

ti huhtik. 09 15:35:00 2024

Herään auringonpaisteeseen ja vedän verhot ikkunan edestä. Huomaan, että ensimmäiset uimarit ovat jo ottamassa kesäpäivää haltuun Aurinkojärvellä. Aamukahvin päätän nauttia terassilla ja miettiä samalla päivän ohjelmaa. Lähdemme porukalla ensin maastopyöräilemään, sen jälkeen varmasti uimaan. Lapset haluavat tietysti tivoliin. Pienen lepohetken ja päivällisen jälkeen onkin varattu liput kesäteatteriin. Ostoksille ja seikkailupuistoon ehtii huomenna.    

Näin voisi päivä alkaa Zeniitin matkailualueella, joka rakentuu parhaillaan Oulun ja Kempeleen rajalle. Yli 100 hehtaarin alueen sydän on Aurinkojärvi, joka muotoutuu vanhaan avolouhokseen. Hiekkaranta, loma-asunnot, tapahtumat, reitistöt ja viihde- sekä urheilupalvelut muodostavat kokonaisuuden, jossa viihtyy pidempään sekä talvella että kesällä.

Zeniitin erikoisuus on urbaani luonnonläheisyys; alue on tiiviisti osa Oulun seudun kaupunkirakennetta joukkoliikenteineen mutta samalla luontomatkailijan kohde. Erämainen luonto avautuu aivan nurkan takana ja reitistöjä riittää ahkerammallekin kuluttajalle. Juna-asema ja lentokenttä ovat 15 minuutin sisällä ja moottoritieltä pääsee kurvaamaan suoraan alueen sydämeen.

Aikataulu ei ole kiireisiä varten

Zeniittiä on rakennettu jo useamman vuoden ajan, ja rakentaminen jatkuu ainakin seuraavat 10 vuotta. Pääkadut ja uimaranta ovat valmiit arviolta 2028 ja ensimmäisiä mökkitontteja päästäneen luovuttamaan hieman tätä ennen. Yritykset rakentavat omia toimintojaan vähitellen alueen rakentumisen myötä. Zeniitin vaiheita voit parhaiten seurata sivustolta zeniittikempele.fi.

Zeniitti on näin kuntakehittäjän näkökulmasta haastava mutta mielenkiintoinen projekti; teemme kuntana jotain, mitä kukaan ei ole tehnyt aiemmin. Kaikki askeleet otetaan umpihankeen luottaen, että majakka löytyy käsi kädessä kävellen. 2030-luvulla voimme sitten juoda kahvikupposet rantaravintolassamme!

Miia Marjanen
elinvoimajohtaja

Lisätietoa