Jouluseimi yhteisöjen yhteistyöllä Kempeleeseen

ma marrask. 22 10:41:00 2021

Tänä jouluna ja tulevina jouluina saamme ihastella Kempeleessä Pyhän Kolminaisuuden kirkon edustalla jouluseimeä. Jouluseimiperinne on lähtöisin katolilaisen kirkon piiristä. Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon seimiperinne on levinnyt viime vuosikymmenten aikana. Oulun alueella Oulun Tuomiokapitulin edessä on perinteisesti ollut Jouluseimi, jota on käyty ihastelemassa kauempaakin.

LC Kempele Auroran jäsenen Tiina Rajalan perheellä on ollut vuosia perinteenä käydä katsomassa Oulun Tuomiokapitulin Jouluseimeä. Tiina Rajalan aloitteesta LC Kempele Aurora päätti ryhtyä toimimaan Jouluseimen saamiseksi Kempeleeseen. Jouluseimiprojekti tuleekin päätökseen 1. adventtina, jolloin Kempeleen oma Jouluseimi siunataan käyttöön 1. adventin messun jälkeen Pyhän Kolminaisuuden kirkon edustalla. Projektiin ovat liittyneet matkan varrella mukaan Kempeleen seurakunta ja Kempeleen kunta, Oulun Seudun sähkö, LC Kempele Sampola, Kempele-Seura ja Kempeleen Martat. Myös Juha Sipilä on ollut mukana projektissa, ja hän on valmistanut itse seimen jouluseimiasetelmaan.

Jouluseimi sijoitetaan laavuun, joka on rakennettu seurakunnan lahjoittamasta puutavarasta Kempeleen kunnan työverstaalla. Jouluseimen hahmot valmistettiin tilaustyönä Mikon Puuveistoksen toimesta Forssassa ja ne kuljetettiin Kempeleeseen marraskuun viimeisellä viikolla. Jouluseimiasetelmaan tulee Maria ja Joosef sekä Jeesus-lapsi, lammas, aasi, sekä tietysti tähti. Materiaalina on suomalainen puu, joten se edustaa kestävää kehitystä ja suomalaista käsityötä. Pääsy seimelle on esteetön. Kaikki projektiin osallistuneet toivovat, että mahdollisimman moni ottaa perinteekseen vierailla Kempeleen omalla jouluseimellä tänä ja tulevina vuosina, joko yksin, perhekunnittain tai ryhmittäin.

Jouluseimi pystytetään keskiviikkona 24.11. klo 12 alkaen yhteisöjen yhteisenä talkootyönä. Jouluseimen siunaaminen ja käyttöönotto sunnuntaina 28.11. klo 10 alkavan messun jälkeen. Jouluseimen siunaa käyttöön vs. kirkkoherra Erja Oikarinen.

Lisätietoja Jouluseimestä voi kysyä LC Kempele Auroran Jouluseimi-projektiryhmän vetäjältä Tiina Rajalalta p. 040-7630799 tai LC Kempele Auroran tiedotussihteeriltä ja Jouluseimi-projektiryhmän jäseneltä Saija Kivelältä p. 040-8430736.