Kempeleläisistä 65.7 prosenttia on saanut koronarokotteensa

ke 6. lokakuuta 2021 08.36.00

THL:n tilastojen mukaan 65.7 prosenttia yli 12-vuotiaista kempeleläisistä on saanut kaksi koronarokoteannosta. Ensimmäisen rokotteen samasta ryhmästä on saanut 83 prosenttia.

Nuorempien ikäryhmien rokotekattavuutta on pyritty jouhevoittamaan tekemällä koronarokotuksia kouluissa sekä ajanvarauksettomilla koronarokotuspäivillä. Ajanvarauksettomista rokotepäivistä ilmoitetaan erikseen Kempeleen nettisivuilla osoitteessa www.kempele.fi/koronarokotukset.

Varaa oma rokotusaikasi

Rokotteita saa edelleen myös ajanvarauksella. Ajan voit varata ajanvarauspalvelusta osoitteessa kempele.terveytesi.fi Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta. (vaatii tunnistautumisen) tai puhelinnumerosta 08 558 72110 arkisin klo 10–14.

Tällä hetkellä rokotetaan kaikkia yli 12-vuotiaita. Kolmatta rokoteannosta tarjotaan jonkin taudin tai sen hoidon vuoksi immuunipuutteisille henkilöille. Kolmas rokoteannos voidaan antaa lyhyellä annosvälillä rokotteensa saaneille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.
Lyhyellä annosvälillä rokotteet saaneille kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.
Rokotuksen voi käydä hakemassa myös muualta kuin kotipaikkakunnalta.